-40 dereceye dayanıklı bot

Güncelleme Tarihi:

-40 dereceye dayanıklı bot
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 00:19

TÜRKİYE’nin önde gelen ayakkabı üreticilerinden Vaneda, dünyaca ünlü Colombia firmasıyla birlikte geliştirdiği -40 dereceye dayanıklı, geçirmeyen botlarıyla öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Vaneda’nın İstanbul’daki ‘IDEF’17, 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’ndaki standı askeri yetkililer tarafından yoğun ilgi gördü. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da standı gezip botlar hakkında bilgi aldı.

500 BİN ADIM
Firmanın ortaklarından Ümral Oral, Vaneda’nın 13 yıllık tecrübesiyle TSK içinde önemli bir yer edindiğini belirterek, “Temel felsefemiz doğru fiyata en iyi kaliteyi üretmek” dedi. Oral, güvenlik güçlerinin deneme amaçlı kullanmaya başladığı Vaneda botlarının 3 temel teknolojiden oluştuğunu belirterek, “İlki, su geçirmez fakat nefes alabilen 3 boyutlu bütünleştirme. Bu ‘Outdry’ adı verilen su geçirmez ayakkabı sektöründeki en son teknoloji ile yapılmakta. OutDry sistemli olduğundan, su tankında 500 bin adım atılsa bile ağırlık artışı yüzde 5’i geçmez” diye konuştu. Vaneda botlarının iki farklı elyaftan oluşan ‘SWELOFT teknolojisiyle’ hidrofilik (su/nem emici) ısı yalıtım keçesine sahip olduğuna dikkat çeken Oral, “Ayağınızdaki bütün teri, nemi ve ısıyı emer. Hidrofilik bir yapıya sahip olduğundan nem ve ısı bot içinde hızlı bir şekilde yayılır ve buharlaşarak ayaklarınızdan uzaklaşır” dedi.

Oral, Türkiye’nin en gelişmiş taban üreticisiyle yaptıkları Ar-Ge sayesinde sektörde önemli bir yere geldiklerini belirterek, “Amacımız en iyi ürünü en hesaplı şekilde sunmak. Güvenlik güçlerimizin Colombia ile ortak üretimimiz olan botları kullandıktan sonra çok olumlu dönüşler aldık” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!