2.5 milyon kişi ‘mobil ödeme’ye geçti, dünyaya örnek olduk

Güncelleme Tarihi:

2.5 milyon kişi ‘mobil ödeme’ye geçti, dünyaya örnek olduk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 00:00

Mobil ödemede iki yılda üç bankayla 11 milyon işlem ve 2.5 milyon kullanıcıya ulaştıklarını belirten Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Türkiye, dünyaya örnek gösterilir hale geldi” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de mobil ödeme sistemlerinin hızla geliştiğini belirten Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Mobil ödeme sistemlerinde 2 yılda yaptığımız uygulamalarla dünyada örnek gösterilir hale geldik. 2.5 milyon kullanıcı 11 milyon işlem gerçekleştirdi. Türkiye bu konuda ön plana çıktı” dedi.
Sistem kurarız
Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress-MWC) konuşan Ciliv, şu değerlendirmeyi yaptı: “Mobil ödemede Mastercard’la işbirliğimiz var. Türkiye’de 40 bin, yurtdışında 300 bin temassız ödeme noktasında mobil ödeme platformları kullanılabiliyor. Biz Türkiye dışındaki operatörlerde de bu sistemi kurmaya hazırız. Bunun için ekibimizi oluşturuyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Diğer operatörler de bunu kullanmak istiyor.”
Üç yeni banka
Mobil ödeme sistemlerini Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi’nin kullandığını hatırlatan Ciliv, yeni projeleri şöyle açıkladı: “Bu yıl Vakıfbank, Denizbank ve Finansbank’ı da sisteme ekleyeceğiz. Mobil ödeme ve mobil finans altyapılarıyla örnek gösteriliyoruz. Bu sistemin dünyaya yayılmasında öncülük yapıyoruz. Mobil Dünya Kongresi’nde Blackberry standında mobil ödemede dünyadan sadece bizim uygulamamız sergilendi.”
Yüzde 80 ‘akıllı’ istiyor
Süreyya Ciliv, T serisi telefonlarının Yakın Alan İletişimi (NFC) özelliği bulunduğuna da işaret ederek, şunları söyledi: “Hem T serisinin yeni modellerinde hem de tablette çalışmalarımız devam ediyor. Ben devamlı Anadolu şehirlerini dolaşıyorum. Sahada çalışanlardan aldığım bilgilere göre Turkcell İletişim Mağazaları’na (TİM) girenlerin yüzde 80’i internete giren akıllı telefon istiyor. 34.5 milyon abonemizin 3.6 milyonunda akıllı cihaz var. 11.5 milyon abonemiz de cepten internete giriyor. Abonelerin yüzde 10’u akıllı cihaz kullanıyor. Bu yıl bu rakam yüzde 20’nin üzerine çıkacak.”

Haberin Devamı

133 gram ağırlığında 5 inç’lik ekranı var

PANASONIC, Barcelona’da düzenlenen fuarda 1.5 gigahertz işlemcili ve android 4.0 işletme sistemine sahip akıllı telefonu Eluga Power’ı tanıttı. Spandragon çift çekirdek işlemcisi bulunan telefon 5 inç’lik HD ekrana sahip. Telefonda 1080 piksellik Full HD videolar oynatılabiliyor. 133 gram ağırlığındaki Eluga Power, hafifliğiyle de dikkat çekiyor. 9.66 milimetre kalınlığındaki cihaz kolayca cepte taşınabiliyor. Çok hızlı şarj olabilen Eluga, 30 dakikada yüzde 50 şarj olma kapasitesine sahip. 32 gigabaytlık mikro SD kart girişi bulunan cihazın 8 gigabaytlık dahili belleği bulunuyor.

Haberin Devamı

Combes: Hibrit tarife Türkiye’de geliştirildi, İrlanda’da kullanılacak

VODAFONE Group’un küresel inovasyon merkezi olan Oksijen’in geliştirdiği küresel konum servisi Locate, hibrit tarife Hesabını Bilen Tarife’yi yakında İrlanda’nın da kullanacağını açıklayan Vodafone Avrupa Bölgesinden Sorumlu CEO’su Michel Combes, “Daha sonra diğer ülkelerde de bu hizmeti sunmayı planlıyoruz. Hibrit tarife yakında İrlanda’da kullanıma geçecek” dedi. Vodafone Türkiye’nin bu başarısının diğer ülkelerde de örnek alındığını söyleyen Combes, şöyle konuştu: “Türkiye’de çok ciddi bir altyapı yatırımı yaptık. İyi bir veri tüketimi gelişimi sağladık. Mobil internetin herkese sunulması için önemli çalışmalar yaptık. Türkiye’deki ilerlemeden çok memnunuz. Rekabet her yerde var. Rakiplerimizi yenmekten de memnununuz. Hibrit tarifeyi Türkiye’de ilk yapan biziz. İnovasyonda verimlilik önemli.”

Haberin Devamı

LG de cepte dört çekirdeğe çıkacak

LG’nin 4 çekirdekli işlemci barındıran Optimus 4X HD, Mobil Dünya Kongresi’nde teknoloji tutkunlarının karşısına çıktı. LG’nin ilk dört çekirdeklisi olan Optimus 4X HD, Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi ile çalışıyor. 4.7 inç büyüklüğünde ve 1280 x 720 piksel yüksek çözünürlükteki LG Optimus 4X HD, 1.5 GHz’lik işlemci hızına, 1GB RAM, 16GB dahili hafıza, 8 megapiksel kamera, 1.3 megapiksel ön kamera gibi temel özelliklere sahip.

Samsung Note’unu 10.1 inç’e çıkardı

SAMSUNG, akıllı telefon ile tablet bilgisayarın ortasını bulduğu mobil cihazı 5.3 inçlik Galaxy Note’un 10.1 inç ekranlı modelini Barcelona’da tanıttı. Galaxy Note 10.1 adı verilen ürün, 1.4 Gigahertz’de çalışan iki çekirdekli işlemciye ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahip. Dokunmatik ekranlı cihazın S-Pen kalemi de var. Bu kalemle kontrol edilebilen ekranda, bir video izlerken ya da internet sayfalarını gezerken aynı anda not tutmak da mümkün olabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!