Mahallenin çocukları

Güncelleme Tarihi:

Mahallenin çocukları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 00:00

Junior League’de Türkiye şampiyonu olan Baskent 34+ Basketbol Takımı’nın kulüp binası, salonu, bütçesi ve sponsoru yok. 60 çocuk, velilerin katkıları ile ayda 3 bin YTL ile bir mucizeyi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı


ONLAR, Mahallenin Çocukları... Bahçeşehir, Esenkent, Alkent, Beylikdüzü, Avcılar, Bahçelievler ve Bayrampaşalı çocukları bünyesinde barındıran Baskent 34+ Basketbol Takımı’nın ünü mahalleyi aştı, Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

Kulüp binası yok, salonu yok, bütçesi yok, sponsoru yok ama amatör ruhlu, çaylak heyecanlı, minik yürekleri basketbol aşkı ile dolu bu çocukların bir başkanları var: Murat Murathanoğlu. O da onlara yetiyor zaten. Önde Koleji ile Mercedes-Türk AŞ antrenman salonlarını gönül bağı ile açıyor ve bu 60 çocuğun cankurtaran simiti oluyor.

Ama onlar bir aile.. Bir baba tüm çocukların babası, bir anne tüm çocukların annesi.. Baskent 34+ bu denli yoklukta, ’veli cebi’ ile yönetiliyor. Bu çocuklar ayda 3 bin YTL ile bir mucizeyi gerçekleştirdiler. Bu kulüpte spor, bir "kaytarma" aracı da değil. Çocukların malzeme çantasındaki forma terinin nemi, kitaplarına geçiyor.

Murat Murathanoğlu kameranın önündeki adam, ya da kamera arkası... Koçları soyadına layık Leyla Çalışkan... Asbaşkan Şinasi Parlak, şube sorumlusu Ümit Özalp, yönetim kurulu Ali Köse, Ali Sevimay, Tayfur Yegül, Güray Karlı, Ahmet Engin’den oluşuyor. Murathanoğlu, "Bizim ailenin kulübünden belki bir Hidayet Türkoğlu veya Mehmet Okur çıkmayabilir ama çok adam gibi adam çıkacağı kesindir. Hido veya Memo çıkarsa da kimse şaşırmamalı. Bahçeşehir ve çevresindeki iş yerleri, şirketler bizlere bir omuz verir, Baskent’li velilerin yarısı kadar inanırsa, o zaman o gülen yüzler, boylarından çok büyük başarılara imza atacaklardır" diyor.

Haberin Devamı

Salonu kafanız dik terk edin

MURAT Murathanoğlu her maç öncesi minik basketbolcularına şunları söylüyor:

"Yenebilirsiniz, yenilebilirsiniz. Yenince ayaklarınızın yerden kesilmemesi, yenildiğinizde de omuz ve başınızın düşmemesi lazım. Maç sonu, Leyla Hoca’nın yüzüne bakıp her şeyimi sahada bıraktım diyebiliyorsanız, sonuç hiç önemli değil. O salonu kafanız dik terk etmeyi hak etmişsinizdir."

Başarılarının perde arkasında yatan sırrı da şu sözlerle özetliyor Murathanoğlu: "Biz hızla büyüyen, bir aile gibiyiz. Kıran kırana bu kadar antrenman yaptık, bir gün iki çocuğumuz kapışmaz mı? Bir gün iki veli ters düşmez mi? Yok, hayır. Çünkü biz çocuklar ve veliler konusunda yeteneği ve fiziksel özellikleri her şeyin önüne koymuyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!